The Sims 3 [PC]

Dikkat: Çok sayıda büyük resim içerir.

Simulasyon türündeki oyunlar.
Forum kuralları
Bu bölümde Simulasyon türünde çıkmış olan her oyun için tek bir konu açılır, o oyun ile ilgili tüm sorular, bilgiler ve yardım istekleri sadece o konu altından yapılır. Böylece forum, gereksiz konu kirliliğinden uzak tutulmuş olur.

The Sims 3 [PC]

Mesajgönderen EzerchE » 03 May 2009, 19:10

The Sims 3

Resim

eagames'den alıntıdır:

The Sims 3 lets you immerse truly unique Sims in an open, living neighborhood just outside their door! The freedom of The Sims 3 will inspire you with endless possibilities and amuse you with unexpected moments of surprise and mischief.

* New Seamless, Open Neighborhood—Explore the neighborhood freely. Your Sims can roam throughout their neighborhood, visit neighbors’ homes, and explore the surroundings. They can stroll downtown to hang out with friends, meet someone new at the park, or run into colleagues on the street. If your Sims are in the right place at the right time, who knows what might happen?!
* New Create A Sim—Create any Sim you can imagine. New easy-to-use design tools allow for unlimited customization to make truly individual Sims. Determine your Sims’ shape and size, from thin to full-figured to muscular—and everything in between! Choose your Sims’ facial features, their exact skin tone, hair, eye shape and color and select their clothing and accessories.
* New Realistic Personalities—Every Sim is a unique person, with a distinct personality. Create realistic Sims with distinctive personalities. Select from dozens of personality traits and combine them in fun ways. The combination of traits you choose—brave, artistic, loner, perfectionist, klepto, romantic, clumsy, paranoid, and much, much more—help shape the behavior of your Sims and how they interact with other Sims. Your Sims can now rise above their basic set of every day needs. They are complex individuals with unique personalities.
* New Unlimited Customization—Everyone can customize everything! Build your dream house or design the ultimate home. Customize everything from floors to flowers, shirts to sofas, wallpaper to window shades. It’s fun and easy to change colors and patterns giving you endless personalization options. Or you can populate your Sims’ neighborhood with pre-designed buildings and furnishings. Which of your Sims will live in high-end mansions, cool bachelor pads, ultimate dream homes or low-cost cottage?

Anasayfa HaberiOyuncuların eski versiyona göre simlerinin görünüm ve özelliklerini değiştirmeleri için çok daha fazla seçenekleri bulunacak,ayrıca oyunda beş farklı kişilik tipi bulunduğu söyleniyor. The Sims 3 diğer versiyonlarından farklı olarak amaca yönelik bazı görevler bulunduracak, ve sonuçta bazı kararlar alıp bunları kısa veya uzun vadede gerçekleştirmeye çalışabilecekler. Bu sayede oyuncular tekdüze oynanışdan sıyrılıp görevleri yerine getirerek daha hoş vakitler geçirebilirler. Oyuncular oyun içerisinde filmler kaydedip veya düzenleyip bunu The Sims 3 online community üzerinden arkadaşlarıyla kolayca paylaşıp yayınlayabilecekler. The online community bununla birlikte indirilebilir bazı bonus itemlar da içerecek.
Resim
Kullanıcı avatarı
EzerchE
Founder
Founder

Re: The Sims 3 [PC]

Mesajgönderen Faust » 19 May 2009, 21:26

Oyunu biraz oynayıp inceleme fırsatı buldum, oyunda diğer serilerde olmayan haria sistemi koymuşlar. Yani çalışacağımız yeri harita üstünde eleman arayan yerlerden seçebiliyoruz, işyerinin özelliklerini (çalışma saatleri, maaş, kariyer vs..) hepsini görüp ona göre iş seçimimizi yapabiliyoruz. Aynı şekilde harita üstünde; kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, park, koşu parkuru, spor sahası vs. sosyal aktivitelere katılacağımız yerler mevcut. Eğer herhangi bir sosyal aktiviteye katılmak istediğimizde bir taksi gelip bizi alıyor ve araç takip kamerası ile gideceğimiz yere kadar izleyebiliyoruz. Keşke şehir biraz daha hareketli olsa cadde ve yollar işlek olsa daha iyi olurdu gibi. Mesela havuza yarattığım karakteri götürdüm havuz boştu, karakterim havuza girince birden gelen suya atlamaya başladı. :) Sanki beni bekliyorlardı. Birde kız varsa havuzda hava atmak için nefesini tutup suya dalıyor uzun müddet çıkmıyor. Artık boğulacak diye korktum açıkçası. :D Görev mantığını tam çözemedim fakat sosyal aktivite üstüne görevler veriyor ve toplanan puanlar ile para ile alamayacağımız bazı eşyaları alabiliyoruz. Uzun süre oynamadığım için tam olarak anlayamadım ama günün yetmemesi yine devam ediyor gibi, karakterimiz çabuk açıkıyor, çabuk kirleniyor ve yoruluyor... Karakter yaratma safhasından bahsetmiyorum bile gerçekten biraz uğraşılsa insan kendi benzerini yaratabilir. :) Oyunla ilgili detaylı bir inceleme yakında sizlerle olacak. ;) İyi oyunlar...
Kullanıcı avatarı
Faust
Administrator
Administrator

Mesajgönderen EzerchE » 20 May 2009, 03:03

Evet oyunu kurdum oynadım ilk izlenimlerim;

Aslında kabaca bana "The Sims 2 Remake" gibi geldi :) Grafikler tamamen yenilenmiş, tamam artık simlerimiz çok daha güzel görünüyor, oynanış biraz değişmiş, ancak buna nereden bakarsak bakalım The Sims 2 ile çok benzer öğeler içeriyor, simlerin hareketleri oldukça geliştirilmiş, daha yeni tanıştığınız birine romantik şeyler fısıldamanız bile mümkün kılınmış ancak benim beklediğim gerçekçi özellikler halen yok. Örneğin siminiz ayakta ve diğer sim koltukta oturuyor, o simi seçerek şaka yapmasını istediğimizde sim tv'yi kapatıp ayağa kalkıp yanımıza geliyor ve önceden hazırlanmış hareketleri yapıyorlar, aslında burada artık mutlaka simlerin işlerini bırakmadan birbirleriyle etkileşim kurabilmeleri mümkün olmalıydı.

Kontroller ise tamamen değişmiş ve gereksiz bir şekilde zorlaştırılmış. bunun yerine standart 3d strateji tarzı kontroller olsa her oyuncu kolayca alışıp kullanabilirdi.

Artık bir kaç evi görüp diğerlerini görememe olayı tamamen kalkmış. Tüm evleri görüp kalkıp her an misafirliğe evlerine herhangi bir yükleme işlemi beklemeden yapabiliyoruz. Bu zaten en önemli gelişmelerden olarak gösterilebilir.

Eşya satın alma ve yerleştirme ekranında düşündüğüm şekilde tamamen serbest yerleştirme imkanı yerine sadece çapraz eşya koyabilme imkanı getirilmiş, bulunduğumuz yıllarda çıkan benzer oyunlara bakacak olursak, PS3 Home'da bile tamamen serbest eşya dizimi mümkün iken sims 3 de hala sınırlı eşya dizimi yapılmasını kabul etmek pek mümkün değil.

Karakter yaratma ekranı da değiştirilmiş ancak yine aynı işlemleri kolayca yapabiliyoruz. simimizin özellik seçimi ekranında ise sims 2 ye göre çok daha fazla seçenek karşımıza çıkıyor, burada seçeceğimiz özelliklere göre simimizin "yaşama amacı" seçenekleri karşımıza çıkıyor ve biz bu ekranda birini seçmek zorundayız.

Oyunda community sistemi kullanıcılara iyice aşılanmaya çalışılmış, örneğin oyuna girmeden önce çıkan launcher ekranında sizden community forum'a üye olmanız isteniyor, ayrıca açılmış olan bir facebook grubuna katılmanız için de bir link koyulmuş. Tabiki dünyada bu kadar çok eklentisi yapılan ve paylaşılan başka bir oyun olmadığı için bunu istemeleri normal. Herkesi bir arada tutarak oyunun popüleritesini yüksek tutmaya çalışıyorlar.

Oyunu uzun uzadıya inceleyemedim zaten oturup herşeyiyle incelemek bırakın saatleri günler alacaktır. Bu işi bu konuda daha deneyimli ve bol vakti olan kişilere bırakıyorum.

Resim
Açılış Logosu...

Resim
Açılış Logosu...

Resim
Oyun The Sims 2 de olduğu gibi yükleniyor...

Resim
İlk açılan ekranda oynanışı öğrenmek için dersler ve ayarlar pencereleri bulunuyor...

Resim
Ekran görüntüleri için grafik ayarlarımız ayarlanabilecek maximum düzeyde...

Resim
Yükleniyor...

Resim
Şehirin görüntüsü oldukça güzel görünüyor özellikle su yansımaları...

Resim
Living city...

Resim
Karakter yaratma ekranı değişmiş ancak yapılan işlemler aynı, ilk başta biraz daha karmaşık gelebilir.

Resim

Resim
Siminizin sevdiği şeyleri seçiyorsunuz, pek çok seçenek var...

Resim
Sevdiği rengi bile seçiyorsunuz...

Resim
Şişmanlık- zayıflık olayı bir çözüme kavuşmuş artık. sadece göbekli şişman simler olmuyor.

Resim
Siminizin yaşamını belirleyecek önemli noktaları seçiyorsunuz. 5 kategoriden 4ünü seçmek mümkün.

Resim
Tüm bu seçimler sonrası yaşam amacı örnekleri geliyor birini seçmeden oyun başlamıyor.

Resim
Çapraz eşya konulması mümkün (ama bu bir devrim değil)

Resim
Tüm sim evlerini görebilir ve onlara tıklayarak gidebilirsiniz.

Resim

Resim
Evimiz aynı görünüyor, grafikler geliştirilmiş.

Resim
Konuşma balonları yine sahnede

Resim

Resim
Siminizle iletişime geçmek istediğinizde diğer sim de ayağa kalkıyor, simler hala 2 işi aynı anda yapamıyor.

Resim
Komşuya gittik...

Resim
Eğleniyorlardı...

Resim
Dans edelimmi dedi...

Resim
Dans ettik..

Resim
Kızımız da evde yemek yapadursun...

Oyunu oynadıkça farkettiğim özellikleri bu yazıma ekleyip yazımda değişiklik yapabilirim.

Resim
Kullanıcı avatarı
EzerchE
Founder
Founder

Mesajgönderen FY-71 » 02 Tem 2009, 16:58

İçeriği oldukça az galiba yine bir EA GAMES pazarlama stratejisiyle karşı karşıyayız(Az içerik çıkar sonra ek paketle onu arttır)
Kullanıcı avatarı
FY-71
Beginner
Beginner

Mesajgönderen EzerchE » 02 Tem 2009, 17:33

Kesinlikle. ea games zaten the sims serisinden geçiniyor :) hem en çok satan oyun hem de yeni bir oyun yapmadan olan şeyleri geliştirerek satıyorlar. aynı şekilde şimdi the sims 3 için de aynı ek paketler gelecek, mevsimler, ev hayvanları vs vs... insan aynı şeyi tekrar oynamaktan ne zevk alabilir anlayamıyorum. Mesela yeni bi oyun şöyle olur, multiplayer ve online özelliği koyulabilir. Herkesin evi sanal bir dünya üzerinde yer alır, herkes birbirine gerçek hayatta gidip ziyaret edebilir. ancak bu özelliğin sims 4 te bile getirileceğini sanmıyorum. çünkü sims serisinin gidişatından gayet memnun ea games. aynı oyunu az daha geliştirip sims 4 diye sunsa yine çok satacak biliyor. ne diye bir anda o kadar çok geliştirsin ki oyunu :) herşeyi yavaş yavaş sunup daha çok para kazanabilmek varken (ek paketler gibi)...
Resim
Kullanıcı avatarı
EzerchE
Founder
Founder

Mesajgönderen FY-71 » 03 Tem 2009, 15:02

EzerchE tarafından alıntıdır:Kesinlikle. ea games zaten the sims serisinden geçiniyor :) hem en çok satan oyun hem de yeni bir oyun yapmadan olan şeyleri geliştirerek satıyorlar. aynı şekilde şimdi the sims 3 için de aynı ek paketler gelecek, mevsimler, ev hayvanları vs vs... insan aynı şeyi tekrar oynamaktan ne zevk alabilir anlayamıyorum. Mesela yeni bi oyun şöyle olur, multiplayer ve online özelliği koyulabilir. Herkesin evi sanal bir dünya üzerinde yer alır, herkes birbirine gerçek hayatta gidip ziyaret edebilir. ancak bu özelliğin sims 4 te bile getirileceğini sanmıyorum. çünkü sims serisinin gidişatından gayet memnun ea games. aynı oyunu az daha geliştirip sims 4 diye sunsa yine çok satacak biliyor. ne diye bir anda o kadar çok geliştirsin ki oyunu :) herşeyi yavaş yavaş sunup daha çok para kazanabilmek varken (ek paketler gibi)...

Hakikaten EA Games onunla uğraşmaz bile...
Kullanıcı avatarı
FY-71
Beginner
Beginner

Dön Simulation

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir